Kosovska Mitrovica

Petković: Uhapšen bivši policajac Zoran Mihajlović, progon Srba nastavljen

  • Извор: СРНА
  • 16.12.2022. 17:34

U Kosovskoj Mitrovici danas je uhapšen bivši policajac Zoran Mihajlović čime premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja politiku progona Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Danas je Zoran uhapšen za navodne ratne zločine, a juče drugi policajac Slađan Trajković. Jasno vam je šta je Kurtijeva ideja, da bukvalno progoni naš narod i da se sveti Srbima, pogotovo onim Srbima koji su napustili sve prištinske institucije na sjeveru Kosova i Metohije“, rekao je Petković.

On je naveo da je danas izašao spisak od 230 Srba koji se terete za navodne ratne zločine, te podsjetio da je sedmi dan kako je u pritvoru Dejan Pantić o kome, kako kaže, porodica još ništa ne zna.

"Apsolutno je skandalozna izjava šefa Euleksa koji kaže da ništa ne zna o Pantiću. Jedino što znamo jeste da je živ", rekao je Petković i dodao da bi Kurti, umjesto što hapsi ljude, trebalo da obezbijedi sva prava Pantiću, u skladu sa vladavinom prava na koju se poziva.

On je naveo da je hapšenju Pantića, prethodilo hapšenje Miljana Adžića, prenosi RTS.

"Kada uz sve to dodate i sve druge stvari koje se dešavaju na sjeveru Kosova i Metohije, od toga da se upada na jezero Gazivode, da se cijepa srpska zastava od kosovske policije, da se napadaju naši ljudi na ulicama, jasno vam je šta želi Kurti", rekao je Petković.

On je dodao da je danas Kosovska policijska služba zabranila radnicima "Elektrokosmeta" da izvrše određene radove na dalekovodu Brnjak zbog čega je 150 stanovnika šest sela bez struje.

"Kurti sada želi da izazove i humanitarnu katastrofu prema našem narodu", rekao je Petković, navodeći da su Srbi bili primorani na barikade i da brane svoj goli život demokratskim i mirnim putem.

Petković je naglasio da ovdje najveća sramota to što je prištinsko pravosuđe stalo u punu službu Aljbina Kurtija i političkog progona koji sprovodi.


  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм