Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију

Петковић: Забраном учешћа на изборима, Приштина крши сва гарантована права Срба

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2023. 19:44

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић и политички и институционални представници Срба са Космета сагласили су се да се забраном учешћа на изборима за Скупштину Србије и градске и локалне органе власти српском народу на Косову и Метохији директно крше сва гарантована права.

На састанку са Петковићем и његовим тимом у Рашки на којем је разговарано и о забрани Приштине да се на простору покрајине организује гласање на изборима заказаним за 17. децембар, представници Срба са Косова и Метохије истакли су да је важно омогућити српском народу да искористи право гласа.

Због тога је разговарано о даљим корацима, како да Србима са Космета буде омогућено да искористе грађанско право да гласају 17. децембра, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је извијестио Србе са Косова и Метохије о посљедњој рунди дијалога у Бриселу и разговорима који су покренути о изради статута заједнице српских општина, као и свим осталим питањима о којима Београд преговара са Приштином у оквиру дијалога.

На састанку је разговарано и новчаној помоћи, радним мјестима и улагањима државе Србије на простор Косова и Метохије, покушајима Приштине да забрани инфраструктурне и стамбене пројекте, као и различите видове социјалне помоћи намијењене најугроженијем становништву, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера