Kancelarija za KiM

Petković: Zadatak Euleksa je vladavina prava, a Vigermark ne zna gdje je Pantić

  • Извор: СРНА
  • 14.12.2022. 21:44

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je primarni zadatatak Euleksa na Kosmetu stvaranje vladavine prava, a šef te misije Lars Gunar Vigemark ne zna ni gdje je Dejan Pantić, bivši policajac iz Kosovske Mitrovice, koji je uhapšen na Jarinju.

Petković je u objavi na "Tviteru" ocijenio da je izjava Vigemarka skandalozna.

"Primarni zadatak misije Euleksa na Kosovu je stvaranje vladavine prava, a šef Euleksa Lars Vigemark ne zna ni gdje je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je vidio advokata, ni da li je vidio porodicu, ni da li je primio lijekove? Skandalozno", naveo je Petković.

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark izjavio je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gdje se on nalazi.

"Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Dostavili smo lijekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtijevali da budu predati Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gdje je", rekao je Vigemark.

Dejan Pantić istupio je iz policijske službe na Kosmetu 5. novembra kada i svi policajci srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova i Metohije. Organi Prištine uhapsili su ga u subotu, 10. decembra, na punktu Jarinje na sjeveru Kosova i Metohije, pod optužbom da je "učestvovao u organizaciji i napadu na policiju prije nekoliko dana".

Zbog Pantićevog hapšenja, Srbi na sjeveru Kosova i Metohije su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtijevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.