Iz mlađih dana

Pojavile se nikad viđene fotografije Kneleta (FOTO)

  • 02.07.2021. 22:56

Aleksandar Knežević Knele bio je bio je idol mladih kriminalaca devedesetih godina prošlog vijeka koji je harao ulicama prestonice.

Ubijen je u 21. godini u svojoj hotelskoj sobi u “Hajatu”. Tijelo u lokvi krvi pronašla je sobarica, a na ogledalu krvlju je bila ispisana poruka: “Broj 1”. Žestoki momak sa Voždovca smatra se tvorcem "dizel generacije", a kada je ubijen imao je samo 21 godinu.

Sada su se u javnosti pojavile njegove nikad viđene fotografije iz škole. Knele je u osnovnoj školi je bio odličan đak, a kada je imao dvanaest godina jedva je preživio penicilinski šok. Na Voždovcu je bio poznat kao sportista i vatreni navijač Crvene zvezde. Knele je išao u Osnovnu školu “Branislav Nušić” na Voždovcu.

Na lijevoj fotografiji Knele stoji u gornjem redu, drugi s desna, u svjetlo-plavom duksu, a na desnoj fotografiji Knele čuči u donjem redu prvi s desna. Kako kažu oni koji su ga poznavali, Knele je važio za dobrog druga i zato su ga voljeli, uvijek je branio slabije drugove i drugarice.

Nikad se nije plašio da se potuče i kad mu se neko zamjeri, pozove ga na frku. Bio je lafčina i drugarčina na koga su prijatelji uvijek mogli da se oslone, zato su ga svi u kraju voljeli.