Dan državnosti Srbije

Pokret "Naši": Dodik je više nego dobrodošao u Orašac

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2022. 12:12

Konzervativni pokret "Naši" saopštio je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik više nego dobrodošao na predstojeću proslavu Dana državnosti u Orašac, te poručio da niko ne može praviti razdor među Srbima, pogotovo ne ambasadori zapadnih zemalja koje su devedesetih godina prošlog vijeka bombardovale Srbiju i Republiku Srpsku.

U saopštenju iz Pokreta "Naši" najoštrije su osuđene izjave pojedinih zapadnih ambasadora koji su najavili da neće prisustvovati proslavi Dana državnosti Srbije ukoliko među zvanicama bude i Dodik, te ocjenjuje da "takvi pritisci izgledaju krajnje tragično i smiješno".

"Milorad Dodik je više nego dobrodošao u Orašac i u ime stanovnika Šumadije pozivamo ga da dođe na Sretenje na proslavu Dana državnosti Srbije, gdje će biti dočekan po pravim šumadijskim domaćinskim običajima", navede iz Pokreta "Naši".

U saopštenju se ističe da "otvoreno miješanje pojedinih zapadnih zemalja u unutrašnju politiku BiH i pokušaji nasilne smjene vlasti u Republici Srpskoj" predstavljaju "pokušaj da se promijeni izborna volja srpskog naroda i nametne ko će u budućnosti voditi Republiku Srpsku".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da mu ne pada na pamet da čak i razmatra da isključuje rukovodstvo Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika iz obilježavanja Dana državnosti - Sretenja, po zahtjevima nekih ambasadora zemalja EU.