Muškarac pokušao da je uvuče u kombi

Pokušana otmica djevojčice ispred osnovne škole

  • 03.10.2018. 07:49

Učenica petog razreda beogradske Osnovne škole „Ljuba Nenadović“ sa Čukarice zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, a zbog ovog događaja u školi je zavladalo vanredno stanje.

Pored nje se zaustavio crni kombi koji je, pričaju svjedoci, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao djevojčicu da uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspjela da pobjegne.

Mame i tate đaka pozvane u školu kako bi bili upoznati sa ovom opasnošću i kako bi preduzeli sve preventivne mjere da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

"Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savjetovali su nam da dovodimo i odvodimo djecu, jer su slični incidenti zabilježeni i u obližnjim školama", ispričao je jedan roditelj. Ipak, za druge škole na Čukarici ne postoje pouzdane informacije o takvim pokušajima. 

Pokušaj otmice za sada nije potvrđen iz policije, a roditelji su dan poslije incidenta dobili papir sa uputstvom.

U dopisu koji su dobili roditelji stoji:


"Poštovani roditelji,

Povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sljedeće mjere pojačane bezbjednosti:

- Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, prije i poslije nastave i tokom odmora stajati čuvar.

- O događaju je obaviještena policija koja preduzima mjere iz svoje nadležnosti.

S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbjednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savjetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima)".

Kako je ispričao jedan roditelj, odbacuje se mogućnost da je u pitanju preuveličavanje djevojčice. Policija je izašla na uviđaj, roditelji su dobili uputstva i upozorenja, a opcija da je roditelj djevojčice htio da je uvuče u kola takođe nije moguća, jer je iz savjeta roditelja saopšteno da je provjereno i da roditelji djevojčice koju su pokušali da kidnapuju žive zajedno, nisu razvedeni i u šoku su zbog nemilog događaja.

Policija je provjeravala da djevojčica možda nije dijete razvedenih roditelja, pa da je čovjek za volanom otac, ali se ispostavilo da nije i da su roditelji zabrinuti zbog situacije u kojoj im se našla ćerka.

"Nastavnici su obavili razgovor i sa djecom i sa roditeljima, a dali su nam i papir sa savjetima. Sve kapije oko škole su zaključane, osim glavne, a obezbjeđenje će stajati na glavnoj",kaže uplašeni roditelj.

Djeci je rečeno da ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da dođu po njih u školu, da uvijek idu u grupama i da se ne odvajaju dok se situacija ne smiri.

MUP:PRIJAVLjEN POKUŠAJ OTMICE

Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljeno je da je došlo do pokušaja otmice učenice petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Iz MUP-a navode da policija preduzima sve mjere na utvrđivanju okolnosti događaja. Kako mediji javljaju, učenica petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo je oteta na putu od kuće do škole. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.