Petrovac na Mlavi

Poslije slavskog ručka ubio ženu, pa presudio i sebi

  • Извор: Курир
  • 27.07.2022. 18:17

Vinko P. (53) ubio je juče poslije slavskog ručka suprugu Julijanu P. (46) dok je sjedila na ljuljašci ispred kuće, a potom pucao sebi u glavu u selu Starčevo kod Petrovca na Mlavi.

Zločin kakav ovo selo ne pamti dogodio se u porodičnoj kući u kojoj je bračni par živio sa Vinkovim roditeljima, koji su inače i pozvali policiju poslije tragedije.

- Vinko je iz pištolja ispred kuće pucao u ženu, ubio je, a onda je prislonio sebi pištolj na čelo dok je stajao pored zida i upucao se - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

- On je u nju iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca u grudi. Julijana je izdahnula u bolnici, dok je Vinko na mjestu ostao mrtav.

Majka ubijene Julijane potresnim riječima opisala je tragičan život koji je njena kćerka imala sa Vinkom.

- Moja Julijana se udala za Vinka kada je imala samo 15 godina. Odmah je krenulo mučenje, volio je da pije, a onda ju je tukao svaki dana, ali ona ga je voljela i nije nikad htjela da ga prijavi. Sinoć je dolazio u našu kuću, odmah sam vidjela da mu je pogled čudan, nisam mogla da pričam sa njim - rekla je majka Slavica, otečena od suza, i dodala:

- Koliko mi znamo, on je imao pištolj u legalnom posjedu. Na slavi je sinoć bio i policajac kod njih, on je rekao da mu se ništa nije učinilo sumnjivim. Trebao je znati po ponašanju da shvati da će Vinko da joj naudi. Slavica kaže da je u trenutku zločina, Julijanin i Vinkovi sin pozvao djedu telefonom iz Austrije i da je čuo pucnje.

- Dijete je pitalo šta to puca, ne sluteći da je u tom trenutku ostao bez majke.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.