Potraga i dalje traje

Potraga za dječakom (9): Nikola otišao do rijeke i nestao, nije nađen u Drini

  • Извор: Курир
  • 16.07.2021. 09:05

Dječak Nikola N. (9) nestao je prekjuče po podne u blizini Drine u mjestu Badovinci kod Bogatića, a nestanak su prijavili roditelji, koji su po povratku s posla vidjeli da im nema djeteta. Prema nezvaničnim informacijama, dječak je s grupom djece istog uzrasta u prepodnevnim satima, kad je ostao sam kod kuće, otišao biciklom do Drine.

Nađeni bicikl i stvari

- Kako se pretpostavlja, dan je proveo s drugovima, a kada je tačno nestao, niko ne zna - objašnjava izvor i dodaje da su roditelji pomislili da je dete u blizini rijeke, jer njegov djeda u tom dijelu ima kolibu i Nikola je često odlazio tamo. - Na rijeci su zatečena djeca, ali i Nikolin bicikl, kao i šorc i papuče. Djeca su prvo rekla da je Nikola nestao, pa su svi mislili da se sakrio i da se šali. Oni su ga tražili i dozivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su policiju. Tek poslije nekoliko sati drugovi su, kako smo čuli, priznali da su se kupali u rijeci. Inače, on se nikad nije sam kupao ranije - kaže izvor Kurira.

Juče ujutru na obalu Drine stigli su i ronioci Žandarmerije, koji su sedam sati tragali za mališanom, ali bezuspešno. - Ronioci su zaranjali više puta, a donijet je i sonar kojim se pretražuje dno reke. Problem je što je nivo vode visok, a rijeka je tu duboka i brza. Prilaz vodi je nepristupačan - istakao je naš sagovornik i dodao da je policija pretraživala i kopno.

Izuzetno poslušan

Rođaci porodice kažu da ne znaju okolnosti nestanka. - Rekli su nam samo da je Nikola nestao poslije kupanja, a šta se desilo niko ne zna. Znamo da se pretražuje dno i da postoje indicije da se utopio, ali još uvijek nije isključeno i da se izgubio - kažu rođaci: - Inače, on je izuzetno poslušan. Pomagao je mami i tati, brinuo o stoci.

Тагови: