"Јama"

Požar u okviru rudnika u Boru, spaseno 20 rudara

  • Извор: АТВ
  • 19.05.2023. 14:06

U okviru rudnika Јama u Boru izbio je požar u kojem je spaseno 20 rudara.

Pretpostavlja se da je do požara došlo usljed paljenja trake za oblaganje drobilice, navode iz rudnika, prenose mediji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora za vanredne situacije, brzom akcijom, spasili su 20 rudara iz požara koji je danas izbio u proizvodnom pogonu jedne kompanije u Boru, saopštila je policija.

Vatrogasne ekipe su odmah po prijavi da je izbio požar na tornju izašle na lice mjesta i brzom intervencijom evakuisale rudare koji su bili zarobljeni ispod površine zemlje.

Gašenje požara je u toku, a povrijeđenih osoba nema.

Iz rudnika je saopšteno da je požar izbio na izvoznom oknu rudnika "Јama".

"Pretpostavlja se da je do požara došlo usljed paljenja trake za oblaganje drobilice. Brzom reakcijom Vatrogasno- spasilačke ekipe i Sektora za bezbjednost proizvodnje, kao i ostalih kompanijskih spasilačkih jedinica svi zaposleni su evakuisani, i nalaze se van životne opasnosti",navode iz rudnika.

Požar je lokalizovan, a pretpostavka je da se dogodio zbog radovai na varenju drobilice. Daljom detaljnom istragom utvrdiće se detalji ovog događaja.


/Foto: MUP Srbija/

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.