Kancelarija za KiM

“Presuda Todosijeviću pokazatelј antisrpskog lica aktuelne vlasti u Prištini”

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2023. 16:33

Najnovija presuda Ivanu Todosijeviću, zbog izgovorene riječi, direktni je pokazatelј autokratskog, nedemokratskog i antisrpskog lica aktuelne vlasti u Prištini, navedeno je iz Kancelarije za KiM.

“I ova presuda Apelacionog suda, u ponovlјenom suđenju, donijeta je u suprotnosti sa Briselskim sporazumom koji predviđa da sastav vijeća sudija za predmete koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski”, stoji u saopštenju.

Kako navode iz Kancelarije, Todosijević je osuđen jer je “srpski domaćin, srpskog roda, imena i prezimena, koji uprkos torturi kroz koju on i njegova porodica prolaze, ne želi da napusti svoje ognjište”.

“Činjenica da o presudi nisu još zvanično obaviješteni ni Todosijević, ni njegov branilac, ali jesu mediji u Prištini, pokazuje da je čitav proces farsa sračunata da se Srbima sudi bez prava i pravde s cilјem njihove stigmatizacije u javnosti”, dodaju u saopštenju.

Advokat koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kažu, nastaviće borbu za pravdu Ivanu Todosijeviću i iskoristiće mogućnost vanrednog pravnog lijeka i zaštitu zakonitosti.

“Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zvanično je o ovom nečuvenom potezu Prištine obavijestila Brisel i Miroslava Lajčaka, zahtijevajući puno poštovanje tačke 10. Briselskog sporazuma koja se odnosi na način suđenja u predmetima koji dolaze iz srpskih sredina, kao i da se u slučaju Todosijevića zaštiti sloboda izgovorene riječi i mišlјenja, koje su vodeće civilizacijske i evropske tekovine svuda u svijetu, ali samo ne na Kosovu i Metohiji”, zaključuju u saopštenju.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.