Хапшење у Београду

Превара са аутима: Постави оглас, прими новац па промијени телефон

  • Извор: Б92
  • 01.12.2023. 16:45

Полиција је у Београду, у сарадњи са полицијом из Јагодине, ухапсила је М. Ј. (39) због постојања основа сумње да је на територији Србије извршио више кривичних дјела превара са аутомобилима.

Сумња се да је он од маја до новембра 2023. године на једном сајту оглашавао на продају возила наводно увезена из иностранства, лажно се представљао и уговарао продају, захтијевајући да му купци прије испоруке уплате аванс у износу од 3.000 до 7.000 евра, што су они и учинили, наводи се у саопштењу МУП-а.

М. Ј. је потом мијењао бројеве телефона и прекидао комуникацију са оштећенима којима возила никад нису испоручена. Одређено му је задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Србин (36) погинуо у експлозији камиона у Америци

Србин (36) погинуо у експлозији камиона у Америци

МУП је позвао грађане који су оштећени на исти или сличан начин да се јаве у Полицијску управу за град Београд или на број телефона: 011/279-84-09.

Полиција још једном упозорава грађане да приликом куповине возила из увоза и посредством сајтова новац не уплаћују авансно, да избјегавају огласе у којима је купопродајна цена много нижа у односу на техничке карактеристике, годину производње и стање возила.

Притворен осумњичени за разбојништво у апотеци

Притворен осумњичени за разбојништво у апотеци

Такође, полиција упозорава да се не уплаћује новац без личног контакта са продавцем и без претходног прегледа возила, уз пратећу документацију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: