Ne poštuje se odluka Ustavnog suda

Priština nastavlja sa pravnim bezakonjem

  • Извор: СРНА
  • 31.05.2022. 08:27

Manastir Visoki Dečani saopštio je da privremene prištinske institucije ne poštuju odluku Ustavnog suda i nastavljaju sa pravnim bezakonjem.

Navedeno je da je prošlo šest godina od odluke Ustavnog suda samoproglašenog Kosova kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani, kao i da je u novembru 2020.godine potpisan dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira.

- Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem - navedeno je u objavi "Tviteru" manastira.

Naglašeno je da ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost Prištine da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan.

- Za sve ovo vrijeme u centru grada nema ni adekvatne oznake gde je put za manastir - naveli su iz manastira Visoki Dečani.

Manastir Visoki Dečani je prethodno objavio da je oznaka sa imenom ove svetinje ponovo pomjerena na Gugl mapama.

- Oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani, jednog od najznačajnijih manastira srpske pravoslavne crkve i jednog od četiri spomenika UNESKO-a na Kosovu i Metohiji, ponovo je obrisana na Gugl mapama. Ovo je drugi slučaj ove godine. Provokacije se nastavljaju - navedeno je na Tviteru manastira Visoki Dečani.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.