Pritvor za 10 osumnjičenih za incident u "Beton hali"

  • 24.05.2021. 21:48

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u "Beton hali" nakon proslave šampšionske titule Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

"Pritvor im je određen da ne bi uticali na svjedoke", rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu svih 10 je negiralo izvršenje krivičnog djela, navodeći da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gdje se incident dogodio ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, prenose beogradski mediji.

Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem.

"NJih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 će postupak biti nastavljen redovnim putem", rekla je predsjednik suda Olivera Ristanović.

Tužilaštvo je saopštilo da su se okrivljeni poslije proslave šampionske titule u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, odvojili u grupu prilikom prolaska navijača pored ugostiteljskog objekta u "Beton hali" i počeli da prave nered u bašti objekta.

Kako je navdeno, tada su prevrtali stolove i stolice, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo gostiju i osoblja restorana, a fizički napali nekoliko lica i nanijeli im povrede.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.