Београд

Пројекција: Како ће изгледати Скупштина Србије

  • Извор: Агенције
  • 18.12.2023. 10:42

У Србији су јуче одржани републички, покрајински, београдски и локални избори.

На основу 88,4 одсто обрађеног узорка, а према посљедњим пројекцијама ИПСОС/ЦеСИД, листа "Србија не сме да стане" освојила је на парламентарним изборима 46,4 одсто гласова, што значи да ће имати 128 мандата у Народној скупштини, листа "Србија против насиља" 23,6 одсто, што је 65 мандата, а листа око СПС-а је 6,6 одсто, односно 18 мандата.

Коалиција Нада има 4,9 одсто, односно 13 мандата, док је "Ми - Глас из народа" остао на 4,8 одсто, са истим бројем мандата.

Близу цензуса је и даље коалиција Двери и Заветника, који имају 2,8 одсто.

Савез Војвођанских Мађара је на парламентарним изборима по посљедњим пројекцијама освојио 1,7 одсто гласова и као мањинска странка ће имати 6 мандата.

СРС и "Добро јутро Србијо" су остали на 1,5 одсто, односно 1,2 одсто гласова, без мандата.


Остале листе су освојиле мање од 1 одсто гласова, али ће листа "Уједињени за правду" имати као мањинска странка три мандата, СДА Санџака два мандата и Шаип Камбери и Руска странка по један мандат.

Београдски избори

Према пројекцијама ЦеСИД/ИПСОС на основу 95 одсто обрађеног узорка, цензус је у Београду прешло пет од 14 проглашених листа.

Највише гласова освојила је листа око СНС-а – 38,7 одсто гласова (48 мандата), а друга је листа "Србија против насиља" 34,7 одсто (43 мандата).


Ковачевић: Нисмо живјели у Србији, али вијековима живимо и умиремо за Србију

Ковачевић: Нисмо живјели у Србији, али вијековима живимо и умиремо за Србију

Цензус су прешли и коалиција НАДА са 6 одсто освојених гласова (7 мандата), као и листа око СПС-а са 4,8 одсто гласова (6 мандата), као и листа чији је носилац Бранимир Несторовић са 5,3 одсто освојених гласоца (6 мандата).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.