Специјалне јединице у манастиру

Прве фотографије са КиМ: Камера снимила маскирана и наоружана лица

  • Извор: Телеграф
  • 24.09.2023. 14:20

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је путем Фејсбука да је ноћас око 3 часа послије поноћи у селу Бањска у Лепосавићу, нападнута Косовска полиција, при чему је један полицајац погинуо, а други повријеђен, пренијела је Коха.

Јутрос је на скретању према Бањској, на самој раскрсници, распоређено више оклопних возила специјалних јединица полиције, а дуж магистрале видљиви су полицајци РОСУ са дугим цијевима, јављају репортери Косово онлајна са терена. У дворишту Манастира Бањска чује се пуцњава.

Епархија рашко-призренска саопштила је да најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на сјеверу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица повријеђена.

Они додају да је према најновијим информацијама група наоружаних, маскираних људи упала блиндираним возилом у сам манастир.

- Епархија је јако забринута јер према најновијим информацијама, група наоружаних, маскираних људи, упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира - појаснили су.

Камера је уснимила маскирана и наоружана лица у манастиру.

У току поподнева јавности ће се обратити и предсједник Србије Александар Вучић.

Наоружани са блиндираним аутом упали у манастир: Монаштво и вјерници закључани у конаку

Наоружани са блиндираним аутом упали у манастир: Монаштво и вјерници закључани у конаку


Пратите нас и путем Вибера