Tri osobe nastradale

Rezultati obdukcije pokazali: Vozač prije udesa doživio moždani udar

  • Извор: Телеграф
  • 03.01.2022. 16:08

N. A. (20), mladić koji je vozio automobil u kojem je pored njega 28. decembra na putu Šabac-Valjevo nastradalo još dvoje mladih Valjevaca, trenutak prije stravičnog sudara doživio je izliv krvi na mozak, pokazala je obdukcija njegovog tijela, prenosi “Blic”.

Ni neprilagođena brzina kretanja, ni njeno prekoračenje, kao ni klizav kolovoz ili magla, nisu doveli do tragedije koja je potresla Srbiju, kada su tog dana u mjestu Draginje, na putu Šabac-Valjevo, na licu mjesta pored mladića iz Osećine život izgubili njegova djevojka I. M. (20) i prijatelj O. P. (21), oboje iz Valjeva.


Obdukcija tijela N. A. pokazala je da je on, upravljajući svojim “pežoom 307”, kobnog dana doživio moždani udar i preminuo u trenutku, odnosno, bio je već mrtav prije nego što je njegov automobil bez kontrole prešao u suprotnu kolovoznu traku, direktno udario u kamion koji je dolazio iz drugog pravca i odbio se u jarak pored puta.

U trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća, oko 15.30 časova, na području Draginja bila je sumaglica, a kolovoz je bio tek malo vlažan, ali takvi uslovi za vožnju nisu doveli do nesreće, s obzirom na lokaciju udesa.

- U pitanju je sam izlaz iz Draginja, nedaleko od autobuskog stajališta, na oko 100 metara u pravcu ka Valjevu, prav put sa isprekidanom linijom. U samom mjestu ograničenje brzine je 50 kilometara na sat, uz često prisustvo patrola saobraćajne policije, tako da je prekoračenje brzine bilo isključeno. Po iskazima svjedoka, „pežo“ valjevskih tablica nikog nije preticao, nego je samo iznenada prešao u suprotnu traku i udario u prednji lijevi dio kamiona koji im je dolazio u susret. U prilog tome da je Nemanja izgubio kontrolu zbog moždanog udara, što je potvrdila i obdukcija, ide i iskaz vozača kamiona, koji je trenutak prije sudara vidio da vozač „pežoa“ diže ruke sa volana u pravcu svoje glave – navodi očevidac.

Podsjetimo, troje mladih izgubilo je život u saobraćajnoj nesreći 28. decembra koja se dogodila na putu Šabac - Valjevo kod mjesta Draginje.

Vozač putničkog vozila "pežo 307" valjevskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku kojom se u tom trenutku kretalo teretno vozilo.

Na licu mjesta poginuli su svi putnici u automobilu vozač A. N. (20) iz Osečine, djevojka I. M. (20) iz Valjeva, koja je sjedela na mjestu suvozača i još jedan mladić P. O. (21).