Doživotni predsjednik SFRJ

Sahrana bez tijela? Evo šta je stvarno bilo u Titovom kovčegu! Razotkrivena misterija duga 42 godine

  • Извор: Курир
  • 23.06.2022. 17:33

Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito sahranjen je na veliki srpski praznik, ali i na dan Trećeg srpskog ustanka koji je vodio Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori - 8. maja.

Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svjetskih državnika ikada na jednom mjestu otvorio je svojevremeno dr Obren Đorđević nekadašnji načelnik SDB Srbije.

On je, naime tada iznio da tijelo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu, već da se tamo nalazio pijesak.

- Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsjedništva SFRJ, prije svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, željeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu.

Titovo tijelo, međutim bilo je puno raznih lijekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, prije svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tijela.

U kovčegu koji je bio izložen u tadašnjoj Saveznoj skupštini, nalazio se pijesak - rekao je ranije za srpske medije Đorđević, koji je tako razotkrio sve misterije.

Naravno, i danas se mnogi pitaju da li je Josip Broz Tito zaista sahranjen u Kući cvijeća, zašto nema petokrake na mermernoj ploči i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavjera ili ipak ne.

Тагови: