Tuga u selu

Sahranjen dječak koji se objesio: Porodicu pola godine nadgledao socijalni radnik

  • Извор: АТВ
  • 19.11.2021. 15:48

Sa kojim teretom na svojoj čistoj dječijoj duši se borio I.N. (12) iz Donjeg Dobrića pa je juče popodne sebi oduzeo život, vjerovatno se nikada neće saznati.

Dječak je danas sahranjen, a sa bolom i tugom na vječni počinak uz roditelje, braću i sestre i rođake ispratio ga je i veliki broj mještana koji su užasnuti nezapamćenom tragedijom.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu su rekli da poslije ove neće biti nastavljena istraga.

"U pitanju je klasično samoubistvo vješanjem. Uviđaj je obavila policija, a dječaka je pregledao ljekar i nije pronađeno ništa sumnjivo pa nije obavljena ni obdukcija", rekli su u tužilaštvu.

U selu je zavladala tuga zbog ugašenog mladog života. Mještani Donjeg Dobrića odreda se pohvalno izražavaju o porodici dječaka, a šta se dešavalo "u četiri zida" u ovoj porodici mještani ne naslućuju.

"Mnogo su vrijedni ljudi. Otac i majka su radili za nadnicu, živjeli su skromno, moglo bi se reći siromašno, ali su uspeli da na golom placu svojim rukama ozidaju dvije kuće. Petoro djece, tri sina i dvije kćerke su im najveće bogatstvo. Svi su vrijedni i pomagali su majstorima kada su zidali kuće", priča mještanin Donjeg Dobrića.

Nastradalog dječaka u selu su viđali kada je putovao u školu u susjedno selo Lešnica, gdje je išao u osmi razred. 

Igrao je folklor u KUD "Jadar", nastupao na priredbama sa vršnjacima među kojima je bio omiljen jer je bio uvijek vedar i duhovit.

Inače, ova porodica je prije godinu dana bila u žiži javnosti čitava dva dana, kada je nestao devetogodišnji sin, a potraga završena srećno. Dječak je poslije škole svratio kod djed i onda se uputio svojoj kući, a kada je uveče postalo jasno da se izgubio počela je potraga za njim. Cijele noći i sutradan do podne više od stotinu policajaca, mještani i rodbina tražili su dječaka, a onda se u trenutku otac prisjetio da je volio da se igra u sjenu i upravo ga je majka pronašla promrzlog i gladnog među balama sijena, odmah iza porodične kuće.

"Socijalni radnici su istog dana kada je dječak pronađen obavili razgovor sa njim i sa njegovim roditeljima. Poslije toga porodicu je pola godine pratio socijalni radnik i nije bilo potrebe da se preduzimaju korektivne mjere.

Izvor navodi da poslije tragedije u kojoj se ugasio dječakov život socijalni radnici, u svakom slučaju, moraju ponovo da pokucaju na njihova vrata.

"Za policiju i tužilaštvo je slučaj zaključen, a u narednom periodu porodicom će morati da se bave socijalni radnici. Ostalo je četvoro maloljetne djece kojima je, kao i roditeljima će biti potrebna podrška da prebole ovu tešku tragediju. Ukoliko se otkrije nešto o čemu se do sada nije znalo vjerovatno će se procijeniti koje mjere korektivnog nadzora treba da se preduzmu",  navodi izvor Telegrafa.

Podsjećamo, dječak se objesio sinoć u nedovršenom potkrovlju porodične kuće.

Jutros, na kapiji rodne kuće dječaka I.N., iz Donjeg Dobrića, koji se objesio, osvanula je umrlica.

"Ispustio je svoju plemenitu dušu dana 18.11.2021. godine u 13-oj godini života. Sahrana dragog nam pokojnika obaviće se u petak, 19.11.2021. godine u 13 časova na groblju u Donjem Dobriću", piše na umrlici.

Тагови: