Milovan Drecun

Samoproglašeno Kosovo je generator nestabilnosti

  • 17.02.2019. 11:03

Teritorija Kosova i Metohije je generator nestabilnosti u regionu i ne može da dobije puno međunarodno priznanje, izjavio je predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun.

Drecun je ocijenio, povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, da je samoproglašeno Kosovo propala, neuspješna tvorevina i zapadni eksperiment i ukazao da je sve više država koje privlače priznanje. 

"Oni nemaju nikakvu mogućnost da napreduju na bilo kojem planu u međunarodnom pravcu", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije. 

On navodi da razloga za slavlje danas imaju režim u Tirani, jer je na dobrom putu da nasilno pripoji teritoriju Kosova i Metohije, ali i velikoalbanski separatisti, globalna albanska mafija i radikalni islamisti. 

Drecun smatra da je platforma za dijalog koja je usvojena u Prištini velikoalbanska i ukazao da je treba posmatrati u kontekstu izjave albanskog premijera Edija Rame, koji je rekao da je "Kosovo sastavni dio Albanije i da će doći do ujedinjenja". 

Prema njegovim riječima, platforma je konkretizacija onoga što Albanci žele, a cilj je da ne dođe do nastavka dijaloga i da se, kao u Rambujeu, ponudi papir za koji se zna da će biti odbijen, pa da se odgovornost prebaci na Beograd.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.