Beograd

Službenica BIA i policajac na saslušanju: Supružnici krijumčarili kokain preko okeana

  • Извор: Телеграф
  • 04.08.2022. 17:14

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u toku je saslušanje policijskog službenika Uprave kriminalističke policije, Daniela J. (41), njegove supruge službenika BIA Dušice J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i građanin Ž. F.(34).

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbjednosno-informativnom agencijom uhapsili prekjuče su uhapsili policijskog službenika Uprave kriminalističke policije, Daniel J. (41), njegovu suprugu službenik BIA Dušica J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i Ž. F.(34) iz Aranđelovca zbog sumnje da su krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Prema operativnim saznanjima policije, novac stečen prodajom kokaina transportovali iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Oni se, navodno, terete i da su su za novac odavali povjerljive podatke ljudima bliskim Zviceru i Veljku Belivuku, piše Telegraf.

"Od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra. Očekuju se nova hapšena u ovom slučaju jer se sumnja da ima još ljudi u lancu sa kojima su sarađivali", kaže sagovornik blizak istrazi.

Osumnjičenima je, po nalogu TOK juče je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca. Supružnicima Danielu i Dušici na teret se stavljaju i zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz Zakona o tajnosti podataka.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм