Kiša

Snažno nevrijeme u Vranju, grad i jaka kiša i u Kosovskoj Mitrovici

  • Извор: Телеграф
  • 23.08.2023. 20:38

U toku poslijepodneva veoma snažno grmljavinsko nevrijeme obrušilo se na Vranje.

Oluja se formirala nad planinama i potom se u sjeveroistočnoj visinskoj struji premještala prema dolini Južne Morave i Pčinje i na direktnom putu našlo se Vranje.

U veoma kratkom vremenskom intervalu pale su ogromne količine padavina, pri čemu se nastale poplave i bujice, a blokiran je i put u naselju Raška.

Nije poznato da li ima materijalne štete, ali obilni pljuskovi sa grmljavinom, pored Vranja, pogodili su i mnoga okolna naselja i sela u Pčinjskom okrugu.

Interesantno je da, dok su Vranje i neke druge predjele Srbije pogodile lokalne, ali snažne grmljavinske oluje, u većem dijelu zemlje je sunčano i vrelo, uz temperature i do 36°C, pišu srpski mediji.

Nevrijeme, grad i jaki pljuskovi pogodili su i Ksovosku Mitrovicu, navodi Kossev.

Osim što je nanio štetu biljkama i baštama, prema navodima čitalaca, u Kosovskoj Mitrovici pričinjena je šteta i na objektima.

Najdrastičniji je primjer urušavanja krova sa dvije petospratnice u Ulici Filipa Višnjića, u blizini autobuske stanice. Krov je potpuno uništen.

Takođe je stradao i dio krova sa još jedne zgrade, a oštećen je i automobil koji se nalazio u njenoj neposrednoj blizini, javljaju čitaoci.



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.