Očekuju se padavine širom zemlje

Snijeg pada satima bez prestanka

  • Извор: РТС
  • 22.01.2022. 13:43

Snijeg već satima pada na području Vojvodine, kao i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Sredinom dana i popodne padavine će se proširiti, pa se očekuje da se zabijeli veći dio zemlje.

Putevi Srbije su saopštili da su prohodni za saobraćaj auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima.

Navode da problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa ljetnjim i neispravnim pneumaticima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mjestimične poledice na putevima, a pogotovo na dionicama duž riječnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Јak snijeg trenutno pada na Paliću i u Zrenjaninu, dok su umjerene snježne padavine u Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, pokazuju podaci sa sajta RHMZ-a.

Što se ostatka Srbije tiče, snijeg trenutno pada ponegdje i to uglavnom u planinskim predjelima.

U južnim dijelovima zemlje i večeras će padati snijeg, a za sutra se prognoziraju slabije padavine.

Kada je riječ o vremenskoj prognozi za naredne dane,  zadržaće se hladno vrijeme, ali bez padavina.

Sutra se očekuje temperatura od -1 do 3 stepena Celzijusa, a narednih dana od -3 do 3 stepena.

U jutarnjim satima biće naročito hladno sa umjernim i lokalno jakim mrazem, a najhladnije jutro se očekuje u utorak, navode iz RHMZ-a.

Тагови: