Srbi nisu bili spremni za medijski rat

Solovjov: Poslije Markala i Račka ne može se vjerovati u iskrenost zapadnih partnera

  • 07.07.2019. 09:40

Predsjednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov izjavio je da se poslije događaja kao što su Markale i Račak ne može vjerovati u istinitost i iskrenost izjava zapadnih partnera.

Solovjov je ocijenio da Srbi nisu bili spremni za medijski rat koji se vodio protiv njih i izrodio u bombardovanje 1999. godine. 

"Srbi nisu ni smatrali da cijevi medijskih pušaka ciljaju u njih, ali je iznenada krenulo žestoko, uslijedili su ekonomska blokada i NATO agresija bez presedana na jedan evropski narod. Mi, Rusi, sada smo spremni, pripremali smo se na strašnom primjeru Srbije", rekao je Solovjov za beogradske "Večernje novosti". 

Solovjov je istakao da su lažne vijesti toliko rasprostranjene da više ne može da se sa sigurnošću odredi gdje prestaje istina, a počinje zlonamjerana dezinformacija. 

"Živimo u izrazito teškim vremenskim uslovima i moramo biti veoma oprezni", rekao je Solovjov. 

On je naveo da se u nekim zemljama, gdje slobodno rade nevladine organizacije koje dobijaju novac iz inostranstva, kao na primjer u Srbiji, postalo teško sporazumjeti sa omladinom koja prođe njihovu školu, kao i da je veoma lako okupiti demonstrante da izađu na ulice i ruše vlast. 

Solovjov je u prelomnim godinama raspada bivše Jugoslavije jednu deceniju izvještavao iz regiona. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.