Osumnjičen za pranje novca

Spreman na nagodbu sa Tužilaštvom: Ovo je zelenaš Marinko (40)

  • Извор: Курир
  • 25.12.2021. 17:06

Nedavno uhapšeni zelenaš Marinko M. (40) koji se zajedno sa nevjenčanom suprugom Jelenom Đ. (31) sumnjiči za krivično djelo pranje novca u pomaganju spreman je prema nezvaničnim informacijama za nagodbu sa Tužilaštvom!

Marinko M. je prema riječima odlično obavještenog navodno ponudio određene informacije, a da mu se zauzvrat nevjenčanoj supruzi maksimalno smanji kazna.

Uhapšen je inače prije tri dana u akciji pripadnika Odjeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbjednosno- informativnom agencijom i Poreskom policijom, a prema nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

Tereti se da je od 2014. godine građanima iz Кragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, a sačinjavao je ugovore o zajmu koje nije ovjeravao kod javnog bilježnika i priznanice koje je ovjeravao kod advokata. Potom je pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos.

Milićević je tako, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtjevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrijednosti od 45.854.955 dinara.

Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?