Hapšenje u Srbiji

Velika akcija policije: Pogledajte kako je pala grupa zelenaša (VIDEO)

  • Извор: Телеграф
  • 28.03.2022. 16:59

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u nastavku akcije „Gnijev“, po nalogu posebnih odjeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu, uhapsili su osam osoba zbog sumnje da su neovlašćenim kreditiranjem građana protivpravno prisvojile 500.000.000 dinara.

Uhapšeni su S. N. (1959), P. S. (1947), K. V. (1960), S. A. (1960) i V. D. (1982), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca, M. D. (1955), osumnjičen za pranje novca u pomaganju, kao i M. Đ. (1973) i D. B. (1977), koji se terete za krivična djela iz člana 136. Zakona o bankama, zelenaštvo i pranje novca.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe, od kojih se za dvije intenzivno traga, dok je treća odranije u pritvoru. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, po čijem naređenju je po prvi put u Srbiji sprovedena ovakva sveobuhvatna akcija usmjerena na suzbijanje zelenašenja, istakao je da je policija odlučna da se obračuna sa svima koji uništavaju živote naših građana i da će Srbiju očistiti od zelenaša.

"U Srbiji neće biti mjesta za one koji zarađuju na tuđoj nesreći. Niko nema pravo da zloupotrebljava nečije teško stanje, na tuđoj muci da profitira, nasiljem uništava život i budućnost. Srbija neće dozvoliti i dopustiti da njeni građani budu žrtve zelenaša. Policija je tu da zaštiti svakog svog sugrađanina“, istakao je ministar Vulin.



  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.