Београд

Срамно: Скинула се у бикини и сунчала се на гробљу - ФОТО

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2023. 17:50

Београдски Музеј жртава геноцида пожалио се на Фејсбуку да је Гробље ослободилаца Београда у Другом свјетском рату једно од војних обиљежја која су 'стално изложена учесталом и недоличном понашању великог броја суграђана'. 

Објавили су и фотографију дјевојке која се тамо сунчала у минијатурном бикинију.

"Због недостатка знања, превелике незаинтересованости и недостатка основног образовања, као и због недовољне бриге одговорних на градском и републичком нивоу, ово мјесто је временом претворено у простор за спортске активности, рекреацију, а сада и за сунчање", написали су и додали:

"Призор који су прије извјесног времена снимиле наше колеге, стручњаци Завода за заштиту споменика културе града Београда, свједочи о срамном и апсолутно неприхватљивом понашању једног нашег суграђанина који је одлучио да се сунча на Гробљу ослободилаца Београда током Другог свјетског рата".

Кажу да су оваква понашања све чешћа.


Годинама непозвана упадала на вјенчања

Годинама непозвана упадала на вјенчања

"Због тога Музеј жртава геноцида још једном апелује на одговорне у локалним самоуправама, надлежним министарствима и државним правобранилаштвима да без одлагања реагују на овакве поступке и прописно их санкционишу. Такође, Музеј позива министарства и органе локалне самоуправе да обезбиједе физичко-техничку заштиту најзначајнијих војних споменика из Другог свјетског рата широм наше земље како би их заштитили од све већег броја наших суграђана чијим понашањем доноси велику срамоту целом нашем друштву", апеловали су и закључили:

"Истовремено, Музеј ће у наредном периоду додатно интензивирати едукативне програме који имају за циљ, између осталог, превенцију оваквог и сличног срамног понашања".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)