Igor Simić

"Srbi na KiM imaju povjerenje u Vučića"

  • Извор: Агенције
  • 27.02.2023. 18:20

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavo je danas da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju povjerenje u predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jer znaju da se on bori za njihov opstanak na KiM, kao i za mir i sigurnost.

- Bez obzira ko se nalazi sa druge strane pregovaračkog stola, mi znamo da Vučić nosi na sebi težak teret borbe za srpske interese u suženom prostoru pod snažnim međunarodnim pritiskom. Ali Srbi na KiM imaju puno povjerenja u njega i naš pregovaračkih tim i znaju da će se boriti najbolje moguće u ovim okolnostima - rekao je Simić za TV Pink.

Dodao je da Srbi na KiM pažljivo prate današnje razgovore u Briselu i očekuju da čuju ishod.

Simić kaže da na KiM, pogotovo kada su Albanci u pitanju, svi zbijaju redove i pružaju podršku svojim pregovaračima i daju im vjetar u leđa da istraju u nastojanjima da se Briselski sporazum i sve ono što ide u korist Srba na KiM izbjegne.

- Sa druge strane, opozicioni lideri u Beogradu na sve načine pokušavaju da državi i predsjedniku Vučiću slome kičmu. Šta god da učini Aleksandar Vučić oni će biti protiv njega i protiv svoje zemlje, a na žalost i protiv svog naroda koji živi na KiM i to je nešto što Srbi na KiM ne mogu da razumiju i shvate i to im neće oprostiti - poručio je Simić.

Тагови: