Kosmet

Srpska lista neće glasati za Kurtijevu vladu

  • 22.03.2021. 20:44

Poslanik Srpske liste Igor Simić rekao je danas kandidatu za novog premijera privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da je prekršio ustav samoproglašenog Kosova predlažući kabinet u kome je samo jedno ministarstvo predviđeno za Srpsku listu, umjesto dva.

On je obrazložio da Srpska lista sa 11 poslanika, deset Srba i jedan Goranac, ima pravo na dva ministarstva, umjesto jednog kako je Kurti u ekspozeu predložio.

"Na ovo ćemo se žaliti Ustavnom sudu. Potpisima smo na sastancima koje smo imali dokazali da imamo 11 zamenika i dva ministarstva. Loš je početak sa vaše strane, gospodine mandataru, loša je poruka za sve građane. Srpska lista neće glasati za vladu i mi ćemo se žaliti Ustavnom sudu", rekao je Simić.

Ostaje otvoreno pitanje da li će kandidat za ministra za zajednice i povratak Goran Rakić iz Srpske liste ostati kandidat ili će Kurti do zaključenja rasprave o ekspozeu predložiti novog kandidata za to ministarsko mjesto.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм