У потрази за бољим животом

Српкиња отишла у Њемачку: Тражим дечка са папирима, само да не буде декица

  • Извор: Б92
  • 26.10.2023. 11:13

Анабела је из Србије у Њемачку дошла прије само 10 дана и тренутно ради као конобарица у једном кафићу у Лудвигсбургу.

У својој причи коју је подијелила пред камерама, нагласила је да је слободна, дечко је бивши, па је поручила да предност имају момци који су дуже у Њемачкој и који имају папире.

"Тражимо дечка са папирима, мора да буде са папирима... пошто се мени остаје овдје. А љубав? Па и то, у комплету, али са папирима", рекла је она и додала:


"Само немојте да будете неки декица од 70 година али ни преко 30, каже Анабела која би ипак прије изабрала неког који јој се свиђа него оног с папирима.

"Чим се упознам ја ћу да питам да ли има папире... Ако нема, ништа...", каже кроз смјех.

На питање зашто је дошла баш у Њемачку, рекла је да је то била жеља њеног тате. Иначе, дошла је сама, и од млађег друштва зна само људе с посла с којима је већ изашла. Ради у једном кафићу оно што је већ радила у родном Вршцу и као сезонац у Хрватској - конобарисала. То је радила од 17. године упоредо са школом.

Требате изговорити ову молитву: Вече пред Свету Петку никако не смијете да прекршите једно правило

Требате изговорити ову молитву: Вече пред Свету Петку никако не смијете да прекршите једно правило

У Хрватској је, вели, одрадила двије сезоне, а ова друга била јој је боља јер је радила у кафићу на плажи, на острву Муртер, па није морала баш рано да устаје али није ни остајала до касно у ноћ јер се кафић на плажи затварао у 11 увече.

Њемачки је, каже, учила у школи, основној и средњој, пуних 12 година, зна да чита и пише и може да се споразуме, посебно кад је ријеч о поруџбинама на послу, испричала је за Јутјуб канал Ауслендери.

Радни дан јој креће тако што се мало касније буди, спреми себи нешто на брзину да поједе, мало одмори и иде на посао. У Србији је, каже, зарађивала 400-450 евра плус бакшиш није могла да живи сама као подстанар. Сећа се и највећег бакшиша "на сезони" од 130 евра на дан, а кад дође већа група на ручак или вечеру добијала је и по 20-30 евра по посјети.

План јој је да се запосли у некој фирми јер неће довека радити у кафићу, каже.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.