Petar Petković

"Srpska policija nije prešla administrativnu liniju, specijalci bili na području Raške"

  • Извор: Агенције
  • 14.06.2023. 16:17

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je danas antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu specijalaca Kurtijeve policije.

Oni su uhapšeni u 12.38 minuta duboko na teritoriji centralne Srbije u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška i nisu kidnapovani, kako to tvrdi Priština, rekao je Petković.

Kosovski specijalci uhapšeni u centralnoj Srbiji

Kosovski specijalci uhapšeni u centralnoj Srbiji

"Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili Rezoluciju 1244 ni vojno-tehnički sporazum, jer nisu prošli administrativnu liniju, već su to učinili ovi albanski teroristi", rekao je Petković i dodao da je Beograd spreman da pruži sve dokaze o tome.

Čak traži i da se sprovede međunarodna istraga, da se jasno vidi prema satelitskim snimcima Britanaca i Amerikanaca da srpska policija nije prešla ni milimetar administrativne linije.

Petković je upitao šta je bio zadatak kosovskih specijalaca na teritoriji Srbije i dodao da će to istraga pokazati.

"Dole glavu, bre!": Ovako su srpski policajci uhapsili Kurtijeve "specijalce"

"Za razliku od albanske propagande prema kojoj se ovi policajci smatraju otetim, moram da kažem da su jedino oteti Srbi kao što je Lune Milenković. Za razliku od Obrenovića i Milenkovića koji je pretučen toliko da mu je faca izdeformisana, to se neće desiti sa ovim uhapšenim licima", rekao je Petković.

On je dodao da uhapšeni specijalci neće biti ni prebijeni, ni mučeni, za razliku od Srba koji su uhapšeni, iako nisu bili naoružani.

"Ovdje se ne radi ni na kakvom kidnapovanju i hoću da čestitam našoj Žandarmeriji koja je zaustavila ove ljude koji su imali opasan cilj jer su se pod punom ratnom opremom našli duboko na teritoriji opštine Raška", zaključio je Petković.

Napomenuo je da je Milun Lune Milenković prilikom hapšenja brutalno prebijen pred ćerkicom, te da je kosovska policija morala da upotrebi bijelo platno jer je toliko krvario od povreda.

"Vidite da Kurti bukvalno iz dana u dan izaziva nove krize, želi da natjera srpski narod da neodmereno reaguje jer je to ono što je potrebno Kurtiju: sukobi, sukobi i samo sukobi", poručio je Petković dodajući da premijer privremenih prištinskih institucija želi etnički čisto Kosovo.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм