Nela Kuburović

Srpsko tužilaštvo postupilo po svim zamolnicama Prištine

  • 27.11.2018. 11:33

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal postupilo po svim zamolnicama Prištine i saslušalo sve osobe u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, iako iz Prištine ne odgovaraju na zahtjeve Beograda u vezi sa tim zločinom.

Kuburovićeva je navela da od početka sprovođenja predistražnih radnji Priština nije pokazala stvarnu namjeru da se otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Ivanovića, te da postoji samo jednosmjerna komunikacija. 

Ona je dodala da Beograd odgovara na sve zamolnice Prištine, dok iz Prištine ne stižu odgovori na one iz Beograda, podsjetivši da je juče srpska policija saslušala i Milana Radojičića "kako bi se otklonila svaka sumnja da je učestvovao u ubistvu". 

"Srpski organi će i dalje nastaviti da sprovode svoju istragu. Naravno da je to otežano kada nemate pristup svim podacima, ali verujem da to neće obeshrabriti naše organe da nastave sa istragom i dođu do tačnih podataka ko je izvršio ubistvo", rekla je Kuburovićeva za Televiziju "Prva". 

Ona je dodala da Beograd ne odbija bilo kakvu saradnju, što pokazuje namjeru da želi da se otkrije prava istina o ubistvu lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici. 

Kuburovićeva je podsjetila da je Priština odbila da zajedno sa Beogradom sprovodi istražne radnje, kao i da je i Misija Euleks to odbila. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином