Niš

Staford utrčao u školsko dvorište i povrijedio troje đaka

  • 27.09.2019. 13:44

Troje učenika Osnovne škole “Njegoš” u Nišu, uzrasta od 5. do 8. razreda, povrijeđeno je jutros oko 9.20 časova nakon što ih je povrijedio pas rase staford koji je na velikom odmoru utrčao u školsko dvorište.

Prema podacima Hitne pomoći koja je zbrinula djecu, jedan učenik ima ogrebotinu na leđima, drugi ima hematom na potkoljenici, a treća učenica nagnječenje malog prsta. Djeca nisu ujedena, sve povrede su ocijenjene kao lake, ali su pretrpjela šok.

Teže posljedice spriječio je direktor škole Bojan Krstić koji je kaišem od pantalona uhvatio psa.

"Mlađi pas rase staford, star između jedne i dvije godine koji je bio bez povoca i kontrole, utrčao je u školsko dvorište u vreme velikog odmora. Jedan od učenika koji je trčao za užinu ima povredu na leđima jer ga je vjerovatno pas stigao sa leđa. Bilo je mnogo djece u dvorištu, dežurni je odmah uveo djecu, ali je pas krenuo u školsku zgradu gdje sam ga je uhvatio. Prošao je pored dežurnog koji se izlagao opasnosti pokušavajući da ga uhvati rukama, ali pošto pas nije imao povodac nije imao za šta da ga uhvati. Izlaganjem opasnosti kurira i mene spriječili smo veći incident i uhvatili smo ga kaišem od pantalona", priča direktor Krstić.

On kaže da pas nije bio agresivan, ali mu nije mjesto u školskom dvorištu.

"Pas nije lajao, nije režao, mahao je repom, ali mu nije mjesto tu, u školi. Nije regaovao ni na mamljenje ni na nuđenje hrane, sve smo pokušali da ga primirimo. On nije režao, skakao je da se igra, ali dovoljno da napravi paniku. Jedini način da ga spriječimo bio je da ga uhvatimo kaišem od pantalona. Ja sam skinuo kaiš sa pantalona, napravili smo omču i uhvatili ga. Kurir ga je potom odveo do veterinarske stanice gdje je utvrđeno da je pas čipovan pa je pronađen i vlasnik koji je dao izjavu policiji i Komunalnoj policiji", kaže Krstić i dodaje da je o incidentu obaviještena i Školska uprava.

Krstić ističe da su na ulazu u školu istaknuti znakovi zabrane uvođenja pasa, ali da nesavjesni vlasnici to ne poštuju.

"Mi na svakoj kapiji imamo veliki znak da je zabranjeno uvođenje životinja, ali na nesavjesne vlasnike, kada pas otinut sa povoca nekontrolisano šeta naseljem, ne možemo da utičemo. Kao škola još jednom šaljemo apel vlasnicima pasa da svoje životinje i ljubimce, posebno one opasne, drže pod kontrolom", kaže Krstić.

U Komunalnoj miliciji grada NIša kažu da je protiv vlasnika psa podnijeta prekršajna prijava.

"Vlasniku psa je izdat prekršajni nalog na iznos od 6.000 dinara jer je psa bez povoca pustio u školsko dvorište. Podsjećamo građane da je unutar dvorišta i u blizini predškolskih i školskih ustanova tokom 24 časa zabranjeno puštanje pasa. Apelujemo na sve vlasnike pasa da iz razloga bezbjednosti poštuju propise", kaže načelnik Komunalne policije Niša Milan Đorđević.

U niškoj policiji kažu da će izveštaj o inicidentu biti proslijeđen Osnovnom javnom tužilaštvu.

Đaci lakše povređeni, ali pod stresom

U Hitnoj pomoći kažu da su deca povređena lakše i da su ih po ukazanoj pomoći prevezli do Dječje interne klinike.

"Jedan dječak ima ogrebotinu na leđima. Riječ je o povredi površinskog sloja kože. Drugi dječak ima hematom na natkoljenici a djevojčica povredu malog prsta na šaci, vjerovatno nagnječenjem. Ne radi se o ujedima i sve povrede su lake ali su svi bili pod stresom. Prevezeni su do Dečje interne klinike na dalje preglede, kažu u dežurnoj služni Hitne pomoći u Nišu. Prema posljednjim informacijama, u KC Niš je prevezeno četvoro đaka, ali kod jednog nisu ustanovljene povrede. Djeca su puštena na kućno liječenje".

(Blic)

Pročitajte još:

Bacio četvoro djece sa balkona, a sada bi mogao da izbjegne tešku robiju

Arkan je nemilosrdno kažnjavao neposlušnost svojih Tigrova

Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

20-godišnjak silovao staricu u Banjaluci

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.