Стив Вознијак

Суоснивач Епла: Ја сам Србин који живи у Америци

  • Извор: Телеграф
  • 06.12.2023. 13:14

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са инжењером рачунарства и суоснивачем компаније Епл Стивом Вознијаком који је изјавио да жели да буде дио тога да промовише Србију и њене интересе до краја свог живота.

"Толико сам срећан и захвалан. Путујем светом, упознајем доста људи и Јанко Типсаревић је видио да смо моја супруга и ја заинтересовани за овај дио свијета, директно и за Србију и он је помогао да се организује да будемо позвани овдје, чак и да постанем држављанин Србије, односно да добијем пасош", рекао је Вознијак.

Додао је да он сад пријатељима говори да је он Србин који живи у Америци и да жели да учи историју.

"За компаније попут Епла, корпоративни имиџ, шта је то што компанија представља, колико је вриједан њен бренд, тако ја мислим о Србији сада", рекао је Вознијак.

Навео је да ће велики дио изложбе ЕКСПО 2027 бити усмјеравање пажње света на Србију и додао да ће радити на томе да доста више пажње и утицаја буде усмјерено на саму Србију.


Рони је легенда:

Рони је легенда: "Тежак" 35 милиона, а запалио цигарету и чекао бус

"Мени је драго што сам овдје, а моја супруга и ја смо узели одмор, ми смо кренули из Америке како бисмо путовали по градовима који се налазе на Дунаву, у источној Европи. Ми смо се заљубили у те градове и, из неког разлога, никад прије овога нисмо стигли до Београда, свиђају нам се и сви други градови", рекао је Вознијак.

Истакао је да је ово заиста најсмисленије од свих путовања које је имао и од свих почасти које је имао са свим предсједницима и премијерима.

"Видио сам како се град планира, како се земља планира од министра финансија и заиста сам чуо невјероватне приче које можете да испричате о овој земљи. Тако да је заиста вријеме да идете ка врху, а ја желим да будем дио тога да промовишем Србију и интересе Србије до краја свог живота", истакао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)