Bez obrazloženja

Suspendovani Tviter nalozi ambasada Srbije u osam zemalja

  • Извор: СРНА
  • 22.08.2022. 16:52

Tviter nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U Ministarstvu navode da su nalozi blokirani bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na Tviteru, zbog čega su toj kompaniji uputili zahtjev da odmah odblokira suspendovane naloge.

"Nedopustivo je da diplomatska predstavništva demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od ovih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren", ukazuju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Oni smatraju da je apsurdno to što su diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije cenzurisana na društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja.

Iz Ministarstva podsjećaju da je nedavno bez obrazloženja bio blokiran i Tviter nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona, koji je u međuvremenu odblokiran.


Тагови: