Skupština Srbije

Sutra nastavak rasprave o bezbjednosnoj situaciji

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2023. 19:25

Skupština Srbije završila je današnji rad i sutra će nastaviti raspravu o izvještaju Vlade o bezbjednosnoj situaciji u zemlji poslije dva masovna ubistva.

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otišao nešto ranije sa sjednice jer treba da ide u Priboj kako bi razgovarao sa ljudima da bi se smanjile tenzije u tom gradu poslije ubistva koje je proteklog vikenda izvršio pripadnik policije I.A. dok je bio van dužnosti.

Reagujući na primjedbe opozicije povodom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića porodicama poginulih u masovnom ubistvu kod Mladenovca, Brnabićeva je u Skupštini Srbije ocijenila da opozicija najužasnije ljudske tragedije koristi za političku borbu".

"Oni koji pozivaju na nasilje su borci protiv nasilja, a mi koji govorimo da svako mora da ima svoje mišljenje, da svako mora da ima slobodu da ga iskaže, ... da će se vlast menjati, ali na izborima – mi smo nasilnici. To je još jedno vrzino kolo ludila", ocijenila je Brnabićeva.

Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić rekla je da je poslije masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" formiran tim iskusnih stručnjaka s ciljem pružanja psihološke pomoći svima kojima je potrebna, a da će o tome da li je bila potrebna muzikoterapija odlučivati spoljašnji stručni nadzor Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Srbije.

Grujičićeva je napomenula da je muzikoterapija priznati tretman liječenja i u Srbiji i u svijetu, te navela da u prostorijama škole "Vladislav Ribnikar" nije bilo pjevanja.

Ministar pravde Maja Popović izjavila je da Više javno tužilaštvo sprovodi istragu koliko je puta dječak koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" išao sa ocem u streljanu i kako je došlo do toga da dijete bude tako istrenirano da puca.

Popovićeva je istakla da je država odmah reagovala i na drugi zločin, da su sudovi odmah reagovali i da su izvršioci u pritvoru, kao i oni koji su im omogućili da dođu do oružja, te poručila da Srbija treba da bude ujedinjena da pomogne žrtvama i društvu da nikada više ne dođe do slične tragedije.

Ona je istakla da su svi u zemlji oštećeni gnusnim zločinima i da je najgora podjela da je jedan miting u redu, a drugi nije.

Popovićeva je za miting zakazan za petak, 26. maj, rekla da "pruža šansu Srbiji" i da su svi pozvani na taj miting "da pokažemo da Srbija treba da bude ujedinjena".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм