Saslušani osumnjičeni za trgovinu ljudima

Tjerali djevojke da se prostituišu u klubu

  • 27.12.2021. 13:18

Policajci u Novom Sadu uhapsili su M. Đ. (48), E. R. (72), G. V. (53) iz Novog Sada, P. K. (37) iz Trstenika i državlјanina Crne Gore Z. D. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo trgovina lјudima. Oni se sumnjiče da su, zloupotreblјavajući njihove teške prilike, vrbovali pet djevojaka da se, za njihov račun, bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu.

Određen im je pritvor do 30 dana.

- Povodom događaja od 25.12.2021. godine koji je izazvao interesovanje javnosti, kada je u Novom Sadu uhapšeno pet lica: M.Đ, E.R, G.V , Z.D. i P.K, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je dana 26.12.2021. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M.Đ, E.R. i G.V. zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu - saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

- Na taj način su se bavili vršenjem krivičnog djela trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom kaznom zatvora od najmanje pet godina, uz osnove sumnje da su Z.D. i P.K. izvršili krivično djelo Trgovina ljudima kažnjivo članom 388 stav 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina. Na osnovu zahtjeva i naredbi javnog tužilaštva, u toku do sada preduzetih radnji i mjera, svih pet osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku su svi osumnjičeni privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnih djela - saopšteno je.

Kako dodaju, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu prijedloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rješenjem odredio status posebno osjetljivog svjedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.


Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?