Porodica

“Trajkoviću u pritvoru ozbiljno narušeno zdravlje, učinjena nepravda”

  • Извор: СРНА
  • 28.01.2023. 15:16

U Kraljevu je danas održan skup podrške Srbinu sa Kosmeta Slađanu Trajkoviću, koji je uhapšen u decembru prošle godine, a kome je Osnovni sud u Prištini, nakon isteka jednomjesečnog, produžio pritvor za još dva mjeseca.

Suzana Trajković je poručila da je njen suprug nevin, da mu je u zatvoru kao dijabetičaru ozbiljno narušeno zdravlje i da će se borba za njegovu slobodu, za pravdu i istinu nastaviti.

"Ne odustajemo. Borimo se svim sredstvima da dokažemo da je nevin", rekla je Trajkovićeva.

Ona je ukazala da je njen suprug radnik MUP-a duže od dvije decenije, a da je 2013. godine "integrisan" u policiju samoproglašenog Kosova, prenose beogradski mediji.

"I tada su obavljene sve provjere. Radio je u njihovim institucijama devet godina, a kada je odlučio da skine uniformu uhapšen je poslije mjesec dana. Učinjena mu je velika nepravda, osumnjičen je na osnovu izjava lažnih svjedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio", rekla je Trajkovićeva.

Slađan Trajković, bivši pripadnik policije samoproglašenog Kosova uhapšen je 15. decembra u Sjevernoj Mitrovici pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine.

Osnovni sud u Prištini mu je, nakon isteka jednomjesečnog, produžio pritvor za još dva mjeseca.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.