Kancelarija za KiM

Tri srpske kuće na meti pljačkaša

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2023. 08:33

Dvije srpske kuće u selu Batuse sinoć su se našle na meti lopova, dok je dan ranije obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnijet vrijedan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije navode da je time nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao posljednjih nedelja, a na ovaj način se Srbima, ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija.

Na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine sinoć je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji.

Riječ je o porodici koja ima troje djece i ovaj nemili događaj unio je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu.

Na meti lopova sinoć se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su pokušali da razbijaju prozor i uđu u kuću. Oni su pobjegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prošlog vikenda opljačkane su dvije srpske kuće - porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zbog toga zahtijeva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.