Dveri-Patriotski blok, Koalicija NADA i Zavetnici

U Beogradu 17. marta protest protiv evropskog plana

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2023. 17:46

Parlamentarne stranke Dveri-Patriotski blok, Koalicija NADA i Zavetnici najavili su da će 17. marta održati veliko nacionalno okupljanje pod nazivom "Srbija pamti, brani, ne da" protiv evropskog plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Skup će biti održan u 18.00 časova na Platou ispred Hrama Svetog Save, a organizatori ističu da će skup biti potpuno nestranačkog karaktera i da su svi dobrodošli na njega.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je na konferenciji za novinare da će ovaj skup biti organizovan i u znak sjećanja na pogrom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji 2004. godine, na 24 godine od početka NATO bombardovanja 24. marta 1999. godine, kao i u znak sjećanja na sve srpske stradalnike na Kosmetu tokom vijekova.

Poslije okupljanja, uslijediće šetnja do zgrade Predsjedništva Srbije, a skup će biti okončan kod spomenika Cara Nikolaja Drugog, preko puta Predsjedništva, gdje će se okupljenima obratiti govornici.

Obradović je pozvao sve rodoljube, političke partije i sve one koji ne prihvataju sporazum o, kako je rekao, priznanju lažne države Kosovo i koji nose Kosovo i Metohiju u srcu da sa porodicama dođu u Beograd i pokažu koliko im je stalo do Kosova i Metohije u Srbiji.

Predsjednik Novog DSS-a Miloš Јovanović istakao je da će sa skupa biti poslata tri jasna zahtjeva - da se evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine odbije hitno i u cijelosti, da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku i da se održe izbori na svim nivoima, prenijeli su beogradski mediji.

On je istakao da iza ove tri poslaničke grupe ne stoji samo pola miliona njihovih glasača, već svi oni koji se, kako je rekao, protive evropskom sporazumu, za koji kaže da je sporazum o nestanku srpskog naroda i uništavanju Srbije.

Тагови: