Александар Вучић

"У Генералној скупштини УН припремају перформанс са чланицама Удружења 'Мајке Сребренице'"

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 20:32

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Њујорку разговарао са званичницима више од 80 држава и да се претпоставља да ће на гласању о резолуцији о Сребреници на сједници Генералне скупштине УН бити пуно уздржаних, што говори да није ријеч ни о каквом консензусу.

Вучић је рекао да се многи и даље јављају делегацији Србије у Њујорку.

Он је навео да је српска делегација чула да се за сједницу Генералне скупштине УН 2. маја припрема сличан перформанс као и у Савјету безбједности УН са чланицама Удружења "Мајке Сребренице", што је, како каже, уобичајени фолклор.

Вучић је у обраћању новинарима у Њујорку рекао да ће, упркос томе и свему што се дешава, људи у Србији на крају, знајући и разумијевајући тежину српске позиције, бити поносни на своју земљу и на борбу коју је делегације Србије показала.

"Неко хоће да нас казни због нечега од прије 29 година, и то у тренутку када му је потребно да би објаснио своје нечињење и неспособност да реагује по другом питању“, указао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм