РИК

У Србији у поноћ почиње предизборна тишина

  • Извор: СРНА
  • 14.12.2023. 10:47

У Србији у поноћ почиње предизборна тишина пред ванредне парламентарне, покрајинске и локалне изборе, заказане за нед‌јељу, 17. децембар, на којима право гласа има 6.500.165 грађана.

Републичка изборна комисија (РИК) је утврдила збирну листу за учешће на парламентарним изборима на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких мјеста.

Паралелно са парламентарним биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина, а предвиђено је да се гласа на истим бирачким мјестима, те да гласање спроводе исти бирачки одбори.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити овјерена код јавног биљежника у општинској и градској управи или суду.

Право да гласа на ванредним парламентарним изборима у Србији моћи ће да искористи око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ на 19 бирачких мјеста.

Бирачка мјеста биће отворена на дан гласања од 7.00 до 20.00 часова, а за гласање је потребан важећи идентификациони документ Србије.

Преглед бирачких мјеста доступан је посредством линка Министарства спољних послова Србије, односно у одлуци РИК-а /www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм