Srbija

U velikoj akciji policije pronađeno 668 migranata (VIDEO)

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2023. 18:41

Pripadnici MUP Srbije pronašli su više od 600 ilegalnih migranata u nekoliko srpskih gradova.

Službenici policijskih uprava u Beogradu, Subotici, Somboru, Kikindi i Šapcu, u saradnji sa graničnom policijom i Žandarmerijom, pronašli su ukupno 668 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

U akciji usmjerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija, policijski službenici su na više lokacija u Beogradu pronašli 163 neprijavljena migranta.

Na teritoriji Subotice, policija je u improvizovanim objektima na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, kao i u gradu, pronašla 180 migranata, dok je na više lokacija u Somboru pronađeno 129 iregularnih migranata.

Policijski službenici su na više lokacija u opštini Kanjiža zatekli 60 iregularnih migranata, dok je na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije pronađeno njih 136. Svi pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbjeglice, prevezeni u prihvatne centre gdje im je osiguran adekvatan smještaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbjednost svih građana, kao i samih migranata, ističe se u saopštenju.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм