Priština

Ubijen policajac, uhapšeno nekoliko njegovih kolega

  • Извор: Танјуг
  • 19.02.2022. 15:02

Zbog ubistva kolege iz nehata u prištinskom naselju Zlatare uhapšen je jedan policajac, a zbog izazivanja opasnosti uhapšeno je jos pet njegovih kolega.

Suspenzija je preporučena za još devet policajaca koji su bili prisutni tokom nesrećnog događaja.

Kosovski policijski inspektorat (PIK) je saopštio da je poslije ponoći dobio informaciju da je u prištinskom naselju Zlatare došlo do incidenta i pucnjave u kojoj je povrijeđeno jedno lice.

"Istražitelji PIK-a su se odmah odazvali pozivu i na lice mjesta su izašle nadležne policijske jedinice i pritvorski tužilac. Povređeni policajac je upućen na liječenje, ali je preminuo od posljedica povreda, uprkos naporima lekara. Na osnovu preliminarne istrage, sumnja se da se slučaj dogodio na privatnoj zabavi kojoj je prisustvovalo 15 policajaca, svi van dužnosti. Osumnjičenog policajca je PIK uhapsio zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo. Odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati i udaljen je sa dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i upotreba oružja ili opasne naprave, PIK je lišio slobode još 5 policijskih službenika koji su bili prisutni na zabavi. Rješenjem istog tužioca, određeno im je zadržavanje do 48 sati i suspenzija. PIK je Kosovskoj policiji preporučio meru suspenzije za još 9 policajaca koji su bili prisutni u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Tijelo žrtve je poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištini. Istražitelji PIK-a u konsultaciji sa nadležnim tužiocem će nastaviti dalje istražne radnje u vezi sa ovim slučajem.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм