Oglasilo se i Ministarstvo prosvjete

Učenik koji je učestvovao u napadu ispisan iz škole: Detalji vršnjačkog nasilja

  • Извор: Телеграф
  • 09.03.2022. 21:14

O jezivoj tuči maloljetnika u Obrenovcu, gdje je jedan učenik poslije brutalnog udarca završio na zemlji i počeo da se grči, obaviješteno je i Ministarstvo prosvjete.

Kako u Ministarstvu kažu u školi je u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu, a obaviješteni su roditelji i MUP.

– Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povrijeđenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku zbog čega je u kontaktu sa roditeljima – odgovaraju za Telegraf u Ministarstvu prosvjete.

Kako dalje navode, Ministarstvo prosvjete je po prijemu obavještenja kontaktiralo ustanovu radi “praćenja realizacije procedure, dalo preporuke i nastaviće sa praćenjem daljeg postupanja ustanove”.

Tada su naveli da je došlo do obračuna dvojice maloljetnika, koji su učenici upravo srednje Tehničke škole. Na lice mjesta je izašla policija, a jedna osoba, koje je učestvovala u sukobu, poslata je na pregled u Dom zdravlja Obrenovac. Šest dana kasnije, na društvenim mrežama pojavio se snimak jezive tuče maloljetnika, na kojoj se vidi kako dva dječaka, u parku, najprije nasrću pesnicama i nogama jedan na drugog, dok ih ostala djeca posmatraju i navijaju. Na kraju, dječak u crvenoj dukserici biva udarcem oboren na zemlju, i tada počinje da se grči.

Kako bi potvrdili da je riječ o istoj tuči o kojoj je izvještavao RTV Mag prošle nedjelje, Telegraf je kontaktirao Tehničku školu gdje su kratko rekli:

– Direktorka škole neće davati izjave povodom slučaja. Sve što je trebalo, mi smo kao škola uradili – rekli su i prekinuli razgovor.

Ni u Domu zdravlja nisu bili u mogućnosti da daju više informacija.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок