Bivša državna sekretarka MUP-a

Ukinuto rješenje kojim je Hrkalovićevoj ukinut kućni pritvor

  • Извор: Б92
  • 24.06.2022. 11:50

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje kojim je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović nedavno ukinut kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Apelacioni sud naložio je ponovno odlučivanje Specijalnog suda.

Ukinutim rješenjem, Hrkalovićevoj, optuženoj da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, 6. juna je ukinut kućni pritvor i određena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Takođe joj je oduzet pašoš i a obavezno je da se svakog ponedjeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeno rješenje sadrži bitne povrede odbredaba krivičnog postupka, imajući u vidu da su razlozi o činjenicama kojima se prvostepeni sud rukovodio prilikom donošenja odluke nejasni i u znatnoj mjeri protivrečni, rekla je za Tanjug portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Naime, u prvostepenom rešenju nije tačno navedeno o kojoj se putnoj ispravi radi, odnosno na koje se ime vodi putna isprava koja se oduzima od okrivljene, jer je Hrkalović imala istovremeno dva pasosa i dvije lične karte sa različitim ličnom podacima, pojasnila je Piljić.

Apelacioni sud podseća da za neke države prilikom izlaska iz Srbije ne treba pasoš već je dovoljna lična karta.

Taj sud smatra da se osnovano žalbom ukazuje da prvostepeni sud nije utvrdio da li Hrkalovićeva posjeduje druga lična dokumenta, a posebno ona koja je ranije koristila u pravnom saobraćaju, zbog čega je nejasno zašto prvostepeni sud zaključuje da bi oduzimanje putne isprave bilo dodatna garancija da okrivljena neće pobjeći.

Rješenje je zbog toga odlukom Apelacionog suda vraćeno Posebnom odjeljenju Višeg suda, tj. Specijalnom sudu, na ponovno odlučivanje.

Prethodno je Hrkalovićeva bila u pritvoru od 24. decembra 2021, nakon čega joj je 31. marta odredjen kućni pritvor uz elektronski nadzor. Ona je optužena da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана