KiM

UNMIK pozvao na mir i sprečavanje dalje eskalacije

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2022. 08:58

Misija UNMIK-a na Kosovu i Metohiji poziva na mir i sprečavanje daljeg eskaliranja situacije, navodi se u saopštenju Misije.

U saopštenju se ističe da specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef UNMIK-a Karolin Zijadeh zabrinuto prati razvoj događaja na sjeveru Kosova i Metohije, te da poziva na mir, vraćanje slobode kretanja i izbjegavanje dalje eskalacije, prenio je TASS.

- Pozivam sve da se rješavaju probleme u dobroj namjeri kroz dijalog uz pomoć EU, kako bi se ojačali stabilnosti i bezbjednost za sve - dodala je Zijadehova.

Srbi na sjeveru Kosova su prethodno zbog namjere Prištine da primijeni raniju odluku da oduzima srpska dokumenta i tablice sinoć postavili barikade na sjeveru Kosova i Metohije.

Priština je na mjesec dana odgodila odluku o preregistraciji vozila i ličnim kartama na sjeveru pokrajine, i to na zahtjev SAD.

Iz prištinske Vlade je saopšteno da će ove mjere biti odgođene do 1. septembra, ukoliko danas budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм