Помоћ државе

Ускоро почиње пријава за замјену старих дизелаша

  • Извор: Курир
  • 09.11.2023. 06:59

Најкасније до Нове године власници старијих аутомобила у Србији моћи ће да се пријаве за замјену, тачније рециклажу својих дизелаша. Том приликом добиће до 2.100 евра из државне касе како би купили аутомобил са Евро 6 мотором. У те сврхе је припремљен и посебан конкурс за замјену и рециклажу старих дизелаша, са Евро 1, 2 и 3 моторима, који за циљ има смањење аерозагађења које настаје у саобраћају.

Исплата субвенција за замјену 144.000 возила, према ранијим најавама почеће 1. јануара, кроз први циклус рециклаже аутомобила у оквиру „Програма за заштиту ваздуха“.

Програм за заштиту ваздуха Влада Србије је усвојила на предлог Министарства за заштиту животне средине, како би се у што краћем року са путева и улица уклонило више стотина хиљада старих дизел мотора.

Преваранти из БиХ вребају купце половних аутомобила

Преваранти из БиХ вребају купце половних аутомобила

На тај начин примјера ради, ће вас половни "голф 7" произведен 2015. године, умјесто 10.750 евра, коштати 8.650, под условом да у власништву имате стари дизелаш ког бисте се одрекли.

Субвенције ће бити дате за замјену 144.000 дизел возила, док евро 6 ауто може да се купи за око 5.000 до 6.000 евра. Наравно, уколико желите мало већи, снажнији и ауто са бољом опремом, цена може значајно да скочи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм