На захтјев Србије

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији

  • Извор: СРНА
  • 08.02.2024. 21:15

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуацији на Косову и Метохији почела је вечерас у Њујорку, а треба да се обрати предсједник Србије Александар Вучић.

Србија је у понед‌јељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН.

У захтјеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те истиче да је на територији Покрајине у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намјерно подвргавају неподношљивим животним условима.

"Ради се о нелегалној одлуци привремених институција самоуправе у Приштини о укидању промета српске валуте динара на простору Косова и Метохије, која представља континуитет мера бруталног физичког и институционалног насиља над Србима од стране Привремених институција самоуправе у Приштини, а чији је суштински циљ потпуно етничко чишћење и нестанак српске популације са тог простора – што је тренутно у току", пише у захтјеву Србије. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм