Presjednik Češke u Beogradu

"Volim Srbiju i Srbe, ali ne i Kosovo"

  • 10.09.2019. 20:44

Predsjednik Češke Republike Miloš Zeman rekao je po dolasku u Beograd da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali "ne i Kosovo".

Zeman je doputovao je u posjetu Beogradu a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je njegov domaćin, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijav" uz fotografije sa dočeka na aerodromu.

 

 

Predsjednici Vučić i Zeman danas su položili vijence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Planom posjete predviđeno je da u srijedu dvojica predsjednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslijediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, poslije čega će uslijediti izjave za medije predsjednika Srbije i Češke.

Kako je najavljeno, u srijedu će biti otvoren Srpsko-češki poslovni forum na kome će pored dvojice predsjednika učestvovati predsjednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина