Ukinut mu pritvor

Vozač kamion koji je usmrtio djevojčicu negirao krivično djelo

  • Извор: Телеграф
  • 27.01.2022. 15:25

Vozač kamiona M. M. (34) koji je u utorak oko 16 časova usmrtio djevojčicu I. T. (11) danas je saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Novom Beogradu i tada je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

On je istakao da je djevojčica pretrčavala kolovoz u Ulici Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici.

Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko vještačenje, nakon izrade izvještaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila.

S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi prijedlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje.

M. M. se tereti za krivično djelo - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Kako Telegraf. rs saznaje, vozač je nakon neseće podvrgnut akotestiranju i prisustvu opojnih  droga u organizmu. Njemu je nakon tragedije određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Kamion je poslat na vanredni tehnički pregled koji će utvrditi ispravnost vozila, ali i niz drugih pojedinosti.

- Vozač  je na saslušanju u policiji rekao da je dijete izašlo iz autobusa, da je istrčalo pred kamion i da ga je on udario prednjim dijelom vozila. Djevojčicu je oborio na kolovoz, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt- kaže izvor blizak istrazi.

Тагови: